Archive – Creative Industries Netherlands


De Slag om de Klerewereld

Jan 2, 2015 – Teun van de Keuken gaat undercover als textielhandelaar. Hij belandt in het walhalla van ons wegwerptextiel: Bangladesh. Is het moordende tempo van mode anno nu niet de kern van het probleem? Roland Duong en Teun van de Keuken onderzoeken hoe het er in textielindustrie nu werkelijk aan toe gaat. Teun van de Keuken ruilt zijn perskaart in voor een stapel visitekaartjes en gaat undercover als textielhandelaar en dringt zo diep door in de keten. Hij klopt aan bij agenten en leveranciers bij wie hij voor zo min mogelijk geld een sweatshirt kan laten maken. Via modestad Parijs belandt hij in het walhalla van ons wegwerptextiel: Bangladesh. Roland Duong bezoekt de bron van onze begeerte. Langs de catwalks van Milaan probeert hij grote ontwerpers en modebazen aan hun jasje te trekken over het moordende tempo van mode anno nu. Is dat niet de kern van het probleem? Teun van de Keuken gaat undercover als textielhandelaar. Is het moordende tempo van mode anno nu niet de kern van het probleem?
npo.nl/de-slag-om-de-klerewereld

Innovation Platform

Prime Minister Balkenende officially launches change agenda for Dutch economy
Utrecht, Oct 1, 2008 — Prime Minister Balkenende emphasises the objectives of the change agenda: “The Netherlands must join the top 5 most competitive countries.

Innovation Platform: ‘Positioning the Netherlands as Portal to Europe’
Amsterdam, Sep 26, 2008 — The objective is to make the Netherlands one of the top five in terms of competitive strength.

Paint the World Orange
Amsterdam, Sep 26, 2008 — Launch of a national initiative by the Dutch Government. Who has the best idea to brand the Netherlands internationally?